In de omgeving

Lekker wandelen en fietsen, of…?

Veel van onze gasten komen voor de rust en de natuur. Voor verfrissende wandelingen en fraaie fietstochten. Dus we geven graag wat tips. En heb je zin in iets anders? Dan is er in de buurt nog veel meer te doen en te beleven.

Wandelen en fietsen in de natuur

Hou je van wandelen, dan loop je zó vanuit de Wachtpost de natuur in. Op fietsafstand ligt natuurgebied De Maashorst, waar je zowel prachtige wandelingen als fietstochten kunt maken. Struin samen over de Bedafse Bergen, een bijzonder stukje oergebied met stuifduinen. Of wandel door natuurgebied Molenheide, een voormalig productiebos met heide, 2 mooie poelen, Schotse hooglanders en heel veel zang- en roofvogels.

Verder is het landgoed van kasteel Tongelaar een aanrader, waar je in de veldwinkel (gratis) wandel- en fietskaarten kunt krijgen. De Wachtpost zit vlakbij een fietsknooppunt, vanwaar je mooie ritten kunt plannen. Een kaart met alle knooppunten in de buurt ligt voor je klaar.

Wil je elektrische fietsen huren, dan ben je bij Mastworp aan het juiste adres.

Theater, film, muziek, musea

Voor theater en concerten ga je naar Markant Uden, 7 km vanaf de Wachtpost. In Uden vind je ook Museum Krona , Cultuurpodium De Pul en bioscoop Take Ten.
Iets verder weg (20 km) ligt Veghel, waar je in Cultuur Haven Veghel Noordkade geniet van theater, live muziek, een expositie of een bockbieravond. Op vergelijkbare afstand ligt Oss, met bijvoorbeeld Museum Jan Cunen, een kunstmuseum gevestigd in een monumentale fabrikantenvilla in het centrum. Verder is er natuurlijk in Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen heel veel te zien en te beleven. Alle drie slechts zo’n 30 km bij ons vandaan.

Sauna en wellness

Wellnessboot

Na al dat wandelen en fietsen even volledig ontspannen? Even goed opwarmen op een koude dag? Ga dan vooral naar de Wellnessboot in Mill. Inderdaad: een sauna op een boot! Wel 4 verdiepingen met kruidenbaden, verschillende sauna’s, een hamam, een restaurant, rustruimtes, lounge, buitenbar, zwembaden, hot tubs en een terras. Zucht…

Voor de kinderen

Dierentuin en speelparadijs
Dierenpark Zie-ZOO in Volkel is niet ZOOmaar een ZOO. Het is de eerste zorgdierentuin van Nederland, low-budget en gespecialiseerd in bijzondere dieren. Met liefde verzorgd door bijzondere medewerkers en vrijwilligers. Uitgeroepen tot beste uitje van 2017.

BillyBird Park Hemelrijk is een recreatiepark met een familie-achtbaan, buitenspeeltuin, speelcircus, bootjesglijbaan, klimberg, verkeersspeeltuin, binnenspeeltuin, strandbad en nog veel meer.

De Vliegende Gek

Kindertheater
Naar een leuke kindervoorstelling? Gastheer Marc organiseert (al 20 jaar!) met zijn ‘Theaterspoor’ theater- en muziekvoorstellingen voor jonge kinderen. Meestal op woensdag- en zondagmiddagen. De voorstellingen worden gespeeld door professionele groepen die in het hele land optreden.

Handige links

www.bezoekdemaashorst.nl
www.exploremaashorst.nl
www.visitbrabant.com